RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Коаліцію в Раді порівняли з квартирою померлої бабусі

Після того, як з фракції "Слуги народу" виключили Олександра Дубінського, постало питання про загрозу монобільшості і наступні кроки олігарха Ігоря Коломойського щодо його впливу на групу депутатів, до якої входить опальний нардеп.

Про ситуацію в Раді і перспективи ухвалення рішень більшістю в коментарі "Апострофу" розповіли експерти.

"Коломойському вигідніше мати контакти з фракцією та Офісом президента. Такої можливості в подальшому може не повторитися. Зараз у нього є важіль для впливу на ті чи інші процеси. Потрібно розуміти історію взаємин Ігоря Валерійовича зі своїми екс-партнерами. Ти йому потрібен до того моменту, поки приносиш користь. Згадайте історію зі "зливом" Корбана. Якщо вже таких людей кидають, то Дубинський це просто якісний обслуговуючий персонал", - зазначив у розмові з "Апострофом" експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Максим Степаненко.

Політичний експерт Микола Мельник порівняв ситуацію з коаліцією у парламенті з бабусиною квартирою.

"Наша коаліція - як квартира бабусі, яка вже померла, але субсидія ще є. І внуки дуже не хочуть, щоб хтось про це знав. Де-факто монокоаліції не існує, де-юре вона є. Навіщо 40 людям зараз виходити? У них все добре: вони отримують зарплату, якісь пільги, але як тільки коаліція розвалиться - з'явиться ризик переформатування або ж того, що всі підуть на перевибори. 2/3 тих хто в залі ніколи більше не стануть депутатами, а для половини це взагалі пік кар'єри. Їм це не потрібно. Також це не треба фінансово-промисловим групам, які їх туди запхали. Фракція тримається на особистих інтересах депутатів", - зазначив Мельник.

Детальніше про те, що буде після вигнання Олександра Дубинського з фракції "Слуга народу", читайте в матеріалі "Апострофа": "Обслуго­вуючий персонал: чому Коломойський не захистив Дубинського від ганьби".