RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Як Зеленський може нанести удар по Коломойському: названо три сценарії

У зв'язку з введенням США санкцій проти бізнесмена Ігоря Коломойського президент Володимир Зеленський опинився в непростій ситуації. У нього є три варіанти дій проти бізнесмена.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"З одного боку, розкуркулення олігархів - кращий спосіб підняти собі рейтинг, а США дають для цього відмінний привід. Крім того, у Коломойського є маса цікавих активів, які можна розподілити між потрібними людями і зміцнити своє положення - включаючи і його медіахолдинг. Але без бою мільярдер не здасться і це загрожує великим конфліктом - до того ж, не виключено, що у нього припасений на Зеленського певний компромат", - йдеться в статті.

Ще один варіант - початок розслідування і імітація бурхливої діяльності по відношенню до олігарха, але без реальних рухів. У такому випадку одна проблема буде вирішена, але можуть виникнути питання від американців, які чекають від українського президента максимального сприяння.

Третій варіант - найжорсткіший. У Коломойського є паспорта Кіпру та Ізраїлю, тому в теорії Зеленський може позбавити його українського громадянства. Благо, що прецедент уже був - так у своєму часу вчинив його попередник Петро Порошенко з зі своїм колишнім другом і соратником Михайлом Саакашвілі. В такому випадку, олігарх, який є одним з головних джерел політичної та економічної дестабілізації в Україні, може повторити долю Медведчука.

Повністю читайте на "Апострофі" - Беня на валізі: чи підтримає Зеленський санкції США проти Коломойського.