RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Білорусь заявила про постачання з України зброї для терактів: з'явилася реакція МЗС

В Міністерстві закордонних справ категорично відкинули інформацію голови Комітету держбезпеки Білорусі Івана Тертеля, який заявив про постачання великих партій "зброї з України" до Білорусі.

Про це заявив спікер Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Twitter.

Голова КДБ Білорусі заявив, що з України до Білорусі постачалися величезні партії зброї для вчинення терактів.

"З території України великі партії, величезні партії зброї на нашу територію доставлялися для подальшого використання з метою дестабілізації ситуації, планувалися терористичні акти як щодо об'єктів державних відомств, так і щодо окремих посадових осіб, в тому числі з загрозою загибелі великої кількості населення", - цитує Тертеля портал Naviny.by.

Тертель заявив, що Білорусь направила Україні по лінії Генпрокуратури "запити з фактами, прізвищами, телефонами причетних осіб".

"Відповіді нами не отримано. По групі Оліневіча отримана формальна відписка про те, що недотримана формальна сторона запитів. Це не відповідає нашим партнерським відносинам з Україною і, вважаємо, створює загрозу для нашої держави в перспективі", - заявив глава КДБ Білорусі.

Україна категорично відкидає інформацію, оприлюднену головою Комітету держбезпеки Білорусі Іваном Тертелем.

"Повна нісенітниця, яка вже не вперше лунає з вуст білоруських чиновників. Категорично відкидаємо заїжджену мантру про "зброю з України". Влада в Білорусі має нарешті припинити лякати білоруський народ надуманим зовнішнім ворогом", - зазначив Ніколенко.

Як повідомляв "Апостроф", невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко, дискредитуючи протестний рух в країні, який почався після масових фальсифікацій на виборах в серпні 2020 року, розповів про "терористів" і пообіцяв захищати країну на танку з автоматом в руках.