RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

ВООЗ виступила з важливою заявою про вакцину від коронавірусу AstraZeneca

Після призупинення низкою європейських країн використаня вакцини від коронавірусу AstraZeneca у ВООЗ виступили з важливою заявою і підтвердили, що користь від вакцини AstraZeneca перевищує ризики її використання.

Про це йдеться в повідомленні на сайті ВООЗ.

У ВООЗ оприлюднили попередні результати оцінки безпеки вакцини і рекомендують продовжувати використання препарату AstraZeneca для вакцинації. У відомстві заявили, що користь від проведення щеплень вакциною від коронавірусу AstraZeneca є більшою, ніж побічні ефекти, які були зафіксовані під час використання препарату.

"Тромбоемболічні випадки трапляються часто. Венозна тромбоемболія є третім за поширеністю серцево-судинним захворюванням у світі. У широких кампаніях вакцинації для країн прийнято повідомляти про потенційні несприятливі події після імунізації. Це не обов’язково означає, що події пов’язані із самою вакцинацією, але розслідувати їх є доброю практикою. Це також свідчить про те, що система нагляду працює і що діє ефективний контроль", - прокоментували в ВООЗ випадки утворення тромбів у осіб, яким вводили вакцину AstraZeneca.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні на даний момент використовують вакцину від коронавірусу Covishield, яка є індійським аналогом вакцини AstraZeneca. Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що ніяких побічних ефектів від використання вакцини в Україні, які могли б привести до зупинки її використання, не спостерігається.