RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Радниця Зеленського вимагає опублікувати запис, який може довести лобізм монополістів з боку президента - експерт

Радниця президента Вікторія Страхова звинуватила Володимира Зеленського в лобіюванні інтересів великих торговельних мереж, що нібито йде на шкоду малому та середньому бізнесу.

Про це повідомив директор центра "Діалог", політолог Андрій Миселюк в Facebook.

"Радник президента Вікторія Страхова підняла тему, згідно з якою Володимир Зеленський, який називає себе "захисником" малого і середнього бізнесу, насправді лобіює інтереси великих торгових мереж. Ще в п'ятницю вона написала про те, що Зеленському варто було б частіше читати її Фейсбук, щоб зрозуміти всі тонкощі з проблемою еквайрингу. Мовляв, позиція президента насправді грає на руку "Епіцентр" і "АТБ", - написав експерт.

Після цього, за словами Миселюка, радниця Зеленського зробила нову публікацію, закликавши соратницю Міхо Саакашвілі Марію Барабаш "вивести президента на чисту воду", опублікувавши запис наради за його участі.

Запис буцімто розкриває наміри Зеленського щодо підтримки великих мереж, а не МСБ.

"При цьому вона підкреслила, що сама Барабаш і Саакашвілі "підставляють президента", звинувативши і їх в лобіюванні інтересів монополістів", - пояснив Миселюк.

Ця історія може негативно вплинути як на рейтинг Зеленського всередині країни, так і на ставлення міжнародних партнерів, вважає політолог.

"Це дуже цікава ситуація, адже не часто радники настільки прямо говорять про нечистоту намірів своїх керівників. Особливо коли керівник - глава держави, а мова йде про лобізм на користь монополістів і звучать настільки прямі звинувачення. Упевнений, що це вкрай негативно позначиться на репутації Зеленського перед західними партнерами і на його рейтингах всередині країни", - резюмував він.