RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Тимошенко підіймає ставки: експерт про можливу коаліцію "Батьківщини" і "Слуги народу"

Політичні реалії ставлять "слуг народу" в ситуацію, коли коаліція можлива тільки з "Батьківщиною". Цим користується Тимошенко і публічно оголошує умови для ймовірного об’єднання. Такий крок легітимізує перемовини в очах виборців і є свідченням державницької позиції лідерки "Батьківщини".

Про це у Facebook пише політолог Олег Саакян.

Експерт нагадав, що під час пресконференції у Дніпрі Юлія Тимошенко повідомила, що її команда готова об’єднувати зусилля з владною командою в інтересах українців, адже "пустопорожня критика влади жодним чином не полегшить становище людей". Її умови для коаліції: курс на національне відродження країни, згортання неефективних реформ і створення потужної урядової команди.

"Це точно сподобається електорату, і це слова, швидше, з позиції морального авторитета, ніж просто опозиційного політика", – вважає експерт.

На його переконання, така заява демонструє пріоритети команди та державницьку позицію її лідерки.

"Для Тимошенко тепер ситуація win-win. І якщо "слуги" пристануть на умови й сформується коаліція, і якщо відкинуть, й все рухатиметься до дочасних виборів", – написав політолог.

Напередодні голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко не заперечив можливість створення коаліції із "Батьківщиною". А Юлія Тимошенко назвала три умови, за яких її команда погодиться на союз із командою Президента.