RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

​Участь організації Медведчука в захопленні Криму: керівникам повідомили про підозру

Трьом керівникам руху "Український вибір", лідером якого є український політик і кум Путіна Віктор Медведчук, повідомили про підозру.

Про це пише прес-служба прокуратури Криму.

За даними правоохоронців, вони брали участь в організації і проведенні "референдуму" на тимчасово окупованій території АР Крим та міста Севастополя. Дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.

Зокрема, двоє підозрюваних, коли були керівниками ініціативних груп, входили до складу незаконного збройного формування "Самооборона Севастополя". Один з підозрюваних очолював територіальний підрозділ даного формування, а другий був керівником підрозділу "самооборони" - "Слов'янський щит". Вони були спостерігачами на "ділянках", де проводився "референдум", забезпечували охорону.

Третій підозрюваний брав участь в проведенні мітингів на підтримку окупації півострова. Під час виступів він закликав змінювати кордони України, розширюючи межі РФ.

Трьох підозрюваних окупаційна влада Криму нагородили медалями "За повернення Криму".

Як повідомляв "Апостроф", на засіданні Ради національної безпеки і оборони України 19 лютого було прийнято рішення про санкції щодо нардепа від "Опозиційною платформи - За життя" Віктора Медведчука.