RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Крим буде вільним": Зеленський виступив з відеозверненням в річницю депортації кримськотатарського народу

У вівторок, 18 травня, коли в Україні вшановують пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу, президент України Володимир Зеленський порівняв сталінську депортацію і путінську анексію Криму.

Про це глава держави говорив в своєму відеозверненні, опублікованому на офіційному Telegram-каналі.

Президент Зеленський підкреслив, що сьогодні кожен українець розділяє той біль, який було заподіяно кримським татарам під час депортації 70 років тому та в недавні часи, коли вони змушені були покинути рідні місця через анексію Криму Російською Федерацією.

"Сьогодні кримських татар в Україні стає не менш 40 мільйонів. І як одна країна і сім'я ми говоримо зараз не "вони", а "ми". Ми не забудемо, як нас вигнали з власного будинку і везли кілька тижнів за тисячі кілометрів від нього. Як ми змогли повернутися лише через 45 років. Як ми не впізнали рідний дім, де було стерто історичні назви і визначні пам'ятки. І найголовніше. Ми не пробачимо, що 70 років по тому ми були змушені знову покинути свій дім через російську протиправну анексію", - заявив він.


Вшановуючи пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу, президент Зеленський висловив загальну надію всіх українців і кримських татар на те, що Крим буде вільним.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Служба безпеки України провела штабний збір, присвячений ситуації з безпекою на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим. Під час заходу була перевірена готовність відбити можливий напад російських військ з півострова.