RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

21 червня

Всі новини

"Слуга народу" Семінський "інсценував власне викрадення через проблеми з податковою" - ЗМІ

Народний депутат від "Слуги народу" Олег Семінський міг інсценувати власне викрадення, щоб уникнути проблем з податковими органами, в період роботи головою правління приватної нафтогазової компанії "Нафтогазвидобування".

Про це йдеться в матеріалах кримінальної справи про ще одне можливе викрадення Семінського, яке сталося через кілька років, а також позицією прокурора у справі, повідомляє "Сегодня".

Так, у справі йдеться про те, що Семінський був фігурантом розслідування податкової у справі про ухилення від сплати податків та інші фінансові махінації.

"Тоді він зник майже на рік, поки справа не була закрита, пізніше заявивши, що весь цей час він був "викрадений", - йдеться в матеріалі.

Аудит "Нафтогазвидобування" акціонерами компанії підтвердив зловживання з боку екс-директора, зокрема ухилення від сплати податків і виведення коштів через фіктивні компанії.

Через деякий час після першого "викрадення" Семінський заявив, що з 2012 по 2015 рік його викрали знову. На цей раз він висунув звинувачення проти екс-міністра транспорту України Миколи Рудьковського, сім'я якого володіє часткою в "Нафтогазвидобування".

За словами акціонерів, Семінський вимагав переписати на нього частку в компанії вартістю понад 150 млн доларів, в обмін на відкликання своєї заяви.

Під час очної ставки нардепа з Рудьковським ще один колишній акціонер компанії, що діючий нардеп Нестор Шуфрич розповів, що у нього є інформація про те, що Семінський під час свого другого "викрадення" насправді перебував за кордоном.

Раніше були опубліковані записи розмов Семінського і Андрія Мельника, якого називають "кримінальним авторитетом" і якого саме звинувачують у викраденні екс-директора "Нафтогазвидобування". На записах Семінський і Мельник обговорюють відбирання акцій "Нафтогазвидобування" у сім'ї Рудьковського та їх перерозподіл.