RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Мама рядового "слуги народу" за 2 роки "заробила" значні статки: фото і відео

Матір нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочко за два роки купила дві квартири в Києві, будинок, кілька земельних ділянок і авто на суму близько 14,5 млн грн. При цьому старт великих покупок збігся з приходом парламентарія до Верховної Ради.

Про це йдеться в сюжеті Марії Землянської для Bihus.Info.

За даними реєстру прав на нерухомість, в серпні 2021-го Наталія Клочко придбала відразу дві квартири (на 200 і на 68 кв.м) та нежитлове приміщення (4,5 кв.м) в столичному ЖК Рів'єра. Комплекс знаходиться поруч зі станцією метро "Славутич" і має вихід до пляжу на Дніпрі. Вартість квадратного метра в житловому комплексі становить 35 тис. грн, таким чином нерухомість обійшлася матері народного обранця в кругленьку суму близько 9,5 млн грн.

У квітні поточного року 70-річна жінка вчинила ще одну дорогу покупку - будинок площею 150 кв.м під Броварами в селі Перемога. Елітне житло знаходиться в котеджному селищі Viva Village Town, що складається з 13 таунхаусів. Зараз будинки трохи меншої площі продають за 1, 8 млн грн.

Минулого року Наталія Клочко отримала у власність 24 соток на відстані 25 км від столиці в закритому котеджному селищі Блиставиця, яке знаходиться посеред лісу. Журналістка зазначає, що навіть без комунікацій сотка землі там коштувала 86 тис. грн. Таким чином матір нардепа мала викласти за ділянку близько 2 млн грн.

У тому ж 2020 році жінка стала володаркою Tesla Model X 2016 року випуску. Ціни на такі машини на вторинному ринку стартують від 1,2 млн грн.

При цьому у самого парламентарія немає власного житла, про що говорять дані в його електронній декларації, в якій вказані лише дві квартири для реєстрації та одна, площею понад 100 квадратів, в оренді. У 2021 році родина Клочко купила Nissan Leaf 2012-го і Mercedes S63 2014-го. Крім того, у нардепа є 2 "Запорожця", Volkswagen Touareg 2011-го року випуску і Toyota Rav4 2016-го.

Андрій Клочко пройшов до Верховної Ради за списками "Слуги народу", зараз є головою комітету з організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

До того як потрапив до парламенту, Клочко займався приватною підприємницькою діяльністю, пов'язаною з торгівлею книгами в спеціальних магазинах. Дружина народного обранця і зараз є підприємцем, минулого року вона показала понад 3,3 млн грн доходів.

У коментарі журналістам Bihus.Info депутат заявив, що він не фінансував придбання матір'ю нерухомості та порекомендував ставити питання безпосередньо їй.

Раніше ми писали, що позафракційний народний депутат Муса Магомедов засвітив у Верховній Раді годинник бренду Ulysse Nardin модель Executive Dual Time, і показали фото.