RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Про тарифи, олігархи та засідання РНБО: головні тези виступу Зеленського, відео

10 листопада президент Володимир Зеленський провів термінове засідання РНБО, після якого розповів про погіршення ситуації з COVID-19 в Україні, концентрацію російських військ на кордоні, енергетичну кризу у світі та закон про олігархів. Особливу увагу приділив ЗМІ, які, на його думку, роздмухують паніку в суспільстві.

Сайт "Апостроф" виділив головні тези виступу глави держави.

"Що поєднує 93% хворих, які потрапляють до лікарень з ускладненнями? Вони нещеплені", - почав виступ Зеленський.

За його словами, 65% населення в Україні не вакциновано навіть однією дозою, попри те, що щодня можна робити майже 400 тисяч щеплень, а всього в пунктах вакцинації є 10 мільйонів доз вакцин.

Говорячи про ситуацію на кордоні з Росією, політик висловив сподівання, що інші країни зрозуміють, хто є агресором.

"Ми сподіваємося, що тепер у світі зрозуміють, хто насправді хоче миру, а хто стягує майже 100 тисяч військових до нашого кордону", - сказав він.

А також закликав ЗМІ та політиків не нагнітати паніку серед населення, і не допомагати цим Росії в інформаційній війні з нашою країною.

"На восьмому році війни така поведінка вже не дивує і не лякає. Психологічний тиск з боку Росії на нас вже давно не діє. Наші спецслужби і розвідка володіють повною інформацією, а армія готова дати відсіч", - додав президент.

Порушуючи питання енергетичної кризи у світі, Зеленський каже, що хоч вона і вплинула на нашу країну, ситуація в нас краща, ніж у багатьох інших державах.

"Енергетична криза сьогодні не в Україні. Енергетична криза сьогодні у світі. Безумовно, вона впливає і на наш ринок. Але ситуація точно не така трагічна, як її зображують деякі істеричні медіа. І точно краще, ніж у багатьох інших країнах", - заявив він.

Глава держави запевнив, що тарифи на комуналку не зростатимуть найближчим часом: "Незважаючи на ситуацію у світі, тарифи для українців не зросли. Ціни на тепло для українців залишилися на рівні 2020 року. Ціни не зміняться до кінця опалювального сезону".

Він також звинуватив олігархічні групи у створенні штучного дефіциту на енергетичному ринку, "розганяючи новини про нестачу вугілля".

"Коли у держави закінчується ангельське терпіння, у когось починається пекельний період. Можна перевірити це, а можна допомогти державі", - звернувся гарант до олігархів. Він також закликав медіа "не кошмарити населення прогнозами та інсайдами, що ми всі замерзнемо у темряві і без води".

Згадав Володимир Зеленський і закон про олігархів, стверджуючи, що він почав діяти першого ж дня - як аргумент він навів факт продажу Петром Порошенком телеканалів.

"Це доводить, що телеканали стануть по-справжньому незалежними, зможуть говорити людям правду та працювати під керівництвом нових незаангажованих власників. Це народні депутати з партії цього політика-олігарха", - додав він.

Закінчив звернення, розповівши про підсумки засідання РНБО. На ньому ухвалили рішення посилити кордони з Білоруссю через ситуацію з біженцями.

Раніше ми писали, яке рішення ухвалила РНБО.