RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Глава мінкульту Ткаченко вирішив не йти у відставку: всі подробиці

Міністр культури України Олександр Ткаченко, який написав 11 листопада заяву про відставку, все-таки не йде зі своєї посади.

Про це на брифінгу 29 листопада заявив голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Нардеп сказав, що не бачив заяви міністра і вважає, що це був емоційний крок із його боку.

" Дякуючи пану Ткаченку, пану прем'єру… вони поспілкувалися, знайшли точки розуміння, і ця історія залишилася лише у медіапросторі", - заявив Арахамія.

Пізніше Ткаченко заявив, що його рішення щодо відставки залишається актуальним.

"Моє рішення про відставку залишається актуальним. Я також очікував на реєстрацію моєї заяви Верховною радою. Буду відвертим, фракція абсолютно не підтримала моє рішення про відставку, що надалі переросло у довгострокові обговорення з профільним комітетом, керівниками партії та фракції, колегами", - передала. слова міністра його радниця Ольга Боровікова.

За словами Ткаченка, речник Ради, президент і прем'єр просили його залишитися на посаді.

"Паралельно - розмови зі спікером, прем'єром, президентом. Вони попросили залишитися. Водночас я запропонував своє бачення розвитку екосистеми культури та інформполітики. Обговорення продовжується", - сказала Боровікова.

Нагадаємо, причиною свого рішення піти у відставку Ткаченко назвав передачу Держкіно під управління Кабінету Міністрів. На його думку, таке рішення є нелогічним.

Як повідомляв "Апостроф", у липні Олександра Ткаченка звинуватили в расизмі. Телеведуча та актриса Кароліна Ашіон заявила, що кілька років тому він проявив до неї "хамство і расизм".