RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Найперше завдання влади - зупинити зростання цін - Юлія Тимошенко

Уряд допустив нечувану промислову інфляцію, яка вже за лічені місяці призведе до подорожчання усіх товарів та послуг. "Батьківщина" наполягатиме, аби з перших днів роботи Верховна Рада ухвалила пропозиції команди Юлії Тимошенко, які захистять людей.

Про це заявила глава партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко у Facebook.

"Я наполягатиму, аби парламент одразу після новорічних канікул виніс на розгляд та схвалив ініціативи "Батьківщини": щодо стримування цін, підтримки виробників, зниження тарифів для населення та промисловості тощо", – наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер партії зазначила, що за офіційними даними Держстату, ціни на продукцію промисловості у 2021 зросли на 62,2%. Це найбільше зростання за останні 25 років.

Але, за словами політика, головна небезпека в іншому, бо фактично, це – реальний показник інфляції, яка вже за кілька місяців призведе до подорожчання всього.

"Зростання промислових цін відіб’ється на вартості кожного товару, гаманці кожного громадянина, бюджеті кожної родини", – застерегла Юлія Тимошенко.

У цей час, за словами глави "Батьківщини", уряд, замість активних дій, вкотре доводить "свою розгубленість та нерозуміння процесів".

"Виробникам потрібні енергоносії за посильними цінами, а не чиновницькі приписи, а людям – гроші для підвищення купівельної спроможності, а не продуктові картки", – запевнила політик.

Вона нагадала, що весь минулий рік "Батьківщина" намагалася напоумити владу, пояснити, що вони обіцяли завершити епоху бідності, а не поглибити її, попереджали про всі небезпеки, пропонували конкретні рецепти.

"У нинішньому році ми продовжимо цю марну справу. Раптом, у 2022 трапиться диво, і здоровий глузд нарешті переможе: "слуги народу" зрозуміють, що їхні дилетантські експерименти дорого обходяться людям. У прямому та переносному значенні", – підсумувала Юлія Тимошенко.