RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Обшуки в Пашинського: екс-нардеп розповів про суть справи

СБУ та НАБУ завітало з обшуком до колишнього народного депутата України Сергія Пашинського.

Про це він повідомив сам у Facebook.

Він зазначив, що приводом стала справа щодо передачі "палива Курченка" - палива кремлівської "Роснефті", державі - за часів Януковича Курченко отримав активів на сотні мільйонів доларів, в тому числі майже 100 тис. тонн нафтопродуктів, які у 2014 році вдалося передати державним нафтовим операторам.

Як пише Пашинський, у 2015 він звернувся президента з проханням покрити дефіцит палива ЗСУ паливом "Роснефті", що "дуже сильно тоді розізлило спонсорів Януковича та їх російських кураторів. Через свою агентуру росіяни тоді, 10 років тому, домоглися відкриття кримінального провадження №32014100070000038 від 08.05.2014. Саме на підставі цього 10-річного провадження в мене і проводяться обшуки".

Він вказав на неактуальність розслідування: "Шановні, якщо вже вирішили копнути у той період і дослідити, як я ще допоміг з передачею активів Януковича державі та ЗСУ, то зверніть увагу на спецконфіскацію сотень мільйонів доларів у бюджет".

Сергій Пашинський з березня 2022 очолює Національну асоціацію підприємств оборонної промисловості України.

"За цей час я жодного разу не покидав Україну. Підприємства-учасники Асоціації виробляють безпілотники, артилерію, бронетехніку, боєприпаси, станції РЕБ та РЛС. Кожного дня ми переживаємо загибелі близьких, російські бомбардування, аудити ДАСУ. Як Голова Асоціації і координатор багатьох оборонних програм, в мене лише прохання до слідчих - не відволікайте мене Курченком, будь ласка", - йдеться у його пості.

Також екснардеп спростував інформацію про своє затримання.