RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Голові комісії ВР з розслідувань проти Кличка загрожує термін через зв'язок із РФ, він на гачку - Борислав Береза

Спецкомісію ВР з питань дослідження ефективності київської влади створили, щоб бити по Кличку. А головою призначили нардепа, якому світить 10 років за зв’язки з рф.

Про це повідомив у Telegram народний депутат VIII скликання Борислав Береза.

"ВР під керівництвом Банкової створює спецкомісію, щоб... атакувати Кличка. Найцікавіше, що на голову комісії призначили... представника влади, а не опозиції - слугу Безгіна, якому світить 10 років за бізнес-схему з депутатом РФ, яка є його родичкою. На такому гачку він виконає все, що накажуть", - заявив Борислав Береза.

Екснардеп наголошує, що для розслідування корупційних справ та скандалів за участі "слуг народу" та призначених чиновників спецкомісій у Раді не створювали.

"Не створили спецкомісію по Баканову, Тарану та іншим особам, які були призначені з подачі Зеленського та скандалам навколо них. Не створили спецкомісію з яєць по 17 гривень. І спецкомісію по розкраданню гуманітарки не створили. Навіть не створили спецкомісію з питання, як Слуга народу Трубіцин під підозрою про корупцію виїхав за кордон по листу ГУР МО? А що ж таке? Чому не створили? В ОП заборонили? Мені цікаво, а будуть розслідувати закупки овочерізок та барабанів головами районів, яких призначили на Банковій? Якщо ні, то чому?" - зазначив Береза.

22 лютого Верховна Рада проголосувала за проєкт постанови №10460 про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань дослідження ефективності функціонування органів публічної влади міста Києва як столиці України у період дії правового режиму воєнного стану. Головою спецкомісії став народний депутат від "Слуги народу" Віталій Безгін. Він став фігурантом кримінальної справи, яку веде Держбюро розслідувань за ч. 2 ст. 110 КК – зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України, вчинене представником влади. Покарання за цією статтею передбачає до 10 років ув’язнення.