RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Депутати зацікавились монополізмом та порушеннями в Прозорро.Продажі

Народні депутати помітили порушення та проблеми навколо торгів Прозорро.Продажі, зокрема деякі пов'язані з монополізацією ринку електронних аукціонів, а також неконкурентними торгам. З метою роз'яснення ситуації направлені звернення до Кабінету міністрів, Державної регуляторної служби та Антимонопольного комітету України.

Про це заявив депутат ВРУ Олексій Гончаренко на своїй ФБ-сторінці.

"Відверто цікавим фактом стало те, що електронні майданчики системи скаржаться на порушення своїх прав через дії Прозорро.Продажі, яке користується монопольним становищем на ринку, в т.ч. на постійні зміни умов функціонування, збільшення винагороди державного підприємства, за рахунок коштів майданчиків і т.д. Чому вже тривалий час відбуваються внутрішні конфлікти в системі та як це впливає на інвестиційний імідж країни?", - питає нардеп.

Олексій Гончаренко також поділився першими висновками дослідження роботи Прозорро.Продажі.

"Уряд визначив ДП "Прозорро.Продажі", (сьогодні вже АТ) Адміністратором електронної торгової системи, постановами запропонував закріпити монопольне становище державного підприємства та монопольні ціни на його послуги. Але, як виявилось, це відбулося без проведення конкурсу, без оцінки Антимонопольним комітетом того, чи є державна підтримка Адміністратора ЕТС, в тому числі й надані йому міжнародні гранти, державною допомогою, і якщо так, то чи є ця допомога допустимою для конкуренції і на яких умовах?" - зазначив Олексій Гончаренко.