RU  UA  EN

Неділя, 15 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Політика

Новини

14 вересня

Всі новини

ЗСУ відреагували на скандал із призначенням Гладкого командувачем Силами безпілотних систем

Збройні сили України підтвердили призначення Романа Гладкого начальником штабу Командування Сил безпілотних систем.

Реакцію на скандал навколо його призначення опубліковано на офіційній сторінці у Facebook.

ЗМІ повідомляли про службове розслідування стосовно Гладкого, яке проводилося за часів, коли міністром оборони був Степан Полторак. Розслідування було ініційоване через фінансово-економічні порушення та через те, що дружина Гладкого, Олена, мала російський паспорт.

Видання "Думская" у 2018 році писало, що перші два роки після початку війни дружина Гладкого нібито жила з дітьми в окупованому Криму. При цьому донька займалася плаванням і успішно виступала на змаганнях за Центральний спортивний клуб армії РФ. У той же рік Міноборони спростувало інформацію, що це могло бути основою для службового розслідування щодо Гладкого, і зазначило, що головною причиною розслідування було "неналежне виконання службових обов’язків".

Аналітики Deep State звернули увагу на те, що призначення Гладкого було здійснене не командувачем СБС Вадимом Сухаревським, а головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським.

"Перший в світі рід військ, який має стати в нашій країні прикладом для всього світу з бойовим досвідом бійців, якого немає в жодній армії світу. Йде клопітка робота запуску цієї машини, де кожен докладає максимальних зусиль, щоб бути найкращим. І що ми бачимо в процесі цього? Призначення Романа Гладкого - підозрюваний у держзраді, шпигунстві та корупції. Дружина з московським паспортом, а донька у спортивних змаганнях представляла московію. Невже в усій українській армії не знайшовся гідний начальний штабу СБС, а потрібна саме людина, яка жодного відношення ніколи не мала до безпілотників?" – зазначили аналітики.

У відповідь на скандал у ЗСУ заявили: "У зв’язку із поширенням у медіа та соціальних мережах інформації щодо капітана 1-го рангу Романа Гладкого, якого було призначено начальником штабу Командування Сил безпілотних систем, офіційно повідомляємо: капітан 1 рангу Роман Гладкий – офіцер з багаторічним досвідом служби у Збройних Силах України, має відповідну військову освіту та значний досвід служби на керівних посадах у Збройних Силах України. У тому числі у 2020 - 2023 роках – на посадах заступника начальника Об'єднаного штабу Командування Об’єднаних сил, а згодом заступника Командувача Об'єднаних сил Збройних Сил України".

В ЗСУ також повідомили, що Гладкий пройшов спеціалізовану підготовку в Канаді і виконував завдання на різних напрямках під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Зокрема, він нібито займався організацією протидесантної оборони узбережжя в Одесі.

"За наявною інформацією, упродовж 2018 – 2019 років капітан 1 рангу Гладкий пройшов усі необхідні перевірки Службою безпеки України, має допуск до роботи з відомостями з найвищим ступенем секретності", – зазначили в ЗСУ, додавши, що Сили безпілотних систем ще формуються та розвиваються як окремий рід військ. І цей процес "потребує розуміння, а іноді тиші".