RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Суд за агресії РФ в Гаазі: у МЗС України відповіли на виступ Росії

У Міжнародному суді ООН в Гаазі 9 березня продовжаться слухання по розгляду позову України проти РФ. Глава української делегації на суді, заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль повідомила, що виступ російської сторони показав добру підготовку суперника, хоч їх аргументи і будувалися на "хворобливій логіці".

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Дипломат вважає, що незважаючи на невелику підтримку суспільства представлених РФ аргументів, не варто недооцінювати суперника. "Зараз важливо показати, що наявної інформації достатньо для введення тимчасових заходів", - пише Зеркаль.

При цьому вона вказала на недоліки в позиції російської делегації і зазначила, що українська сторона підготувала докази по кожному представленому факту і готова дати гідну відповідь.

"Радники РФ виявились винахідливими юридичними гімнастами – аби представити цілісну позицію вони використали усі можливі і неможливі зачіпки, які подеколи суперечать самим собі. Складається враження, що жоден суд в світі і жодна норма права не забороняє Росії безкарно нищити людей. Це не так. І ми досить аргументовано це доведемо", - написала дипломат.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні привели топ-5 брехні путінської делегації на сулі в Гаазі.