RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

ЗМІ дізналися про нові фальсифікації НАБУ по "справі Мартиненка"

НАБУ продовжує спроби фальсифікувати так звану "справу Мартиненка" вже після передачі його до суду, схиляючи затриманого Павла Скаленка підтвердити сфабриковані факти щодо фігуранта справи.

Про це повідомив його адвокат Олександр Усович.

"НАБУ грубо порушило право на захист Павла Скаленка, який був затриманий після його добровільного приходу в САП. Скаленко 11 жовтня, добровільно прийшов до САП з'ясувати, чому його ім'я безпідставно фігурує в так званій "справі Мартиненко". НАБУ і САП, незважаючи на гучні заяви про розшук, тиждень не звертали уваги на його повернення в Україну після медичної реабілітації. А під час приходу в САП затримали Скаленка, НАБУ голосно заявило про свою перемогу", - сказав він.

За його словами, в суботу, 13 жовтня, НАБУ почала допит Павла Скаленко.

"Метою цього безпідставного затримання були спроби НАБУ натиснути на Скаленка в СІЗО і схилити його до підтвердження сфабрикованих фактів кримінального провадження у так званій "справі Мартиненка". У вихідний день, в суботу 13 жовтня, НАБУ невмотивовано призначило допит Павла Скаленка в СІЗО. Коли я терміново туди приїхав, телефони обох детективів не відповідали. Як з'ясувалося, вони вже були в ізоляторі тимчасового утримання і без присутності захисника "обробляли" мого клієнта", - повідомив адвокат.

При цьому адвокату вдалося викрити співробітників НАБУ в декількох грубих порушеннях в процесі проведення допиту.

"Ми юридично зафіксували порушення права Павла Скаленка на захист і ще ряд грубих процесуальних порушень з боку детективів НАБУ. Захист клопотатиме про відсторонення цих детективів від справи. Відчайдушні спроби НАБУ сфальсифікувати справу через майже 3 роки після її відкриття і вже після передачі його до суду - це чітке свідчення того, якими "білими нитками" вона шита. Ця справа розвалиться в будь-якому суді, а всіх винних ми залучимо до кримінальної відповідальності", - заявив захисник.