RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Ситник не пройшов спецперевірку перед призначенням на посаду - суд

2 листопада 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправними дії ДФС України щодо направлення інформації про результати спеціальної перевірки директора НАБУ Артема Ситника перед призначенням на посаду.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду.

Згідно рішення суду, були порушені вимоги п. 12 Порядку проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов'язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженого Указом Президента України від 25 січня 2012 року.

Суд завершив розгляд справи за позовом ТОВ "Юридична компанія "Студія права" до ДФС України щодо надання податковим органом завідомо неправдивої інформації з висновком про достовірність відомостей декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру Артема Ситника під час проходження ним спеціальної перевірки в межах участі у конкурсі на посаду директора НАБУ. Судом прийнято рішення про часткове задоволення позовних вимог.

Таким чином Окружний адмінсуд міста Києва фактично констатував незаконність призначення Артема Ситника на посаду директора НАБУ. Встановлені під час розгляду цієї справи обставини, які вказують на грубе порушення порядку призначення Директора НАБУ, можуть стати підставою або для самостійного визнання президентом України нечинним власного Указу про призначення Артема Ситника Директором НАБУ, або ж для оскарження такого Указу в судовому порядку, оскільки відтепер відсутнє правове підґрунтя для існування самого Указу.

Як повідомлялось, Генеральна прокуратура України вже проводить розслідування щодо можливої підробки органами ДФС України висновку про достовірність даних в декларації про доходи Артема Ситника за 2014 рік. В межах цього розслідування Печерський районний суд міста Києва дозволив Генеральній прокуратурі вилучити в Адміністрації президента матеріали спеціальної перевірки щодо Артема Ситника як кандидата на посаду директора НАБУ, а також вилучити примірник Указу Президента України про призначення Артема Ситника на посаду.