RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Суд зобов'язав Мін'юст повернути агрохолдинг власнику - адвокат

Скасувати всі нотаріальні і реєстраційні дії, які використовували рейдери при захопленні агропідприємств на Чернігівщині, зобов'язав окружний адміністративний суд столиці Міністерство юстиції України.

Про це, посилаючись на рішення суду, повідомив на своїй сторінці в Facebook адвокат Дмитро Шевченко.

За його словами, власник агрохолдингу, в який входять компанії "Прилуцьке хлібоприймальне підприємство," Богданівське "і" Оріон-СКТ ", постраждав від рейдерських дій з боку нардепа Валерія Дубіля і депутата Чернігівської облради Олега Авер'янова. Шляхом підробки документів, при злочинному сприяння нотаріуса і державних реєстраторів, депутати незаконно переоформили 75% акцій компанії (належить бізнесменові Олександру Головачу), яка є бенефіціаром агрохолдингу. Пізніше Дубіль і Авер'янов почали переводити актив и захоплених підприємств на сторонні компанії, а також продавати зібраний врожай.

Як розповів адвокат Дмитро Шевченко, раніше Мін'юст своїм наказом необгрунтовано відмовив підприємцю у вимозі скасувати незаконні дії нотаріуса і держреєстраторів. Але суд прийняв доводи Олександра Головача і зобов'язав Міністерство юстиції повернути до єдиного реєстру юросіб, а також реєстр майнових прав дані, які були в них до рейдерського захоплення.

Адвокат нагадав, що Національне антикорупційне бюро України вже розслідує ряд кримінальних проваджень, фігурантами яких є депутати Валерій Дубіль і Олег Авер'янов. Зокрема, одне з них відкрито за статтею 255 (ч.1 КК України) за фактом створення злочинної організації на чолі з депутатами. Інша виробництво стосується зловживання службовим становищем співробітниками правоохоронних органів, які сприяли організаторам злочинної групи в рейдерському захопленні. Ще в одному провадженні мова йде про те, що злочинна організація на чолі з Дубілем і Авер'яновим займалася вимаганням.

Також, на рухоме і нерухоме майно, грошові кошти, банківські рахунки, а також корпоративні права в юросіб належать депутатам Дубіль і Авер'янова накладено арешти.