RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Стало відомо про сміливе рішення українських моряків на суді в Москві

Українські моряки, яких захопила в полон ФСБ РФ в Керченській протоці, відмовилися давати свідчення у суді країни-агресора.

Про це повідомляє РІА "Новости" із залу Лефортівського суду Москви.

Так, 15 січня у суді розглядають клопотання слідства про продовження морякам терміну утримання під вартою на 3 місяці, до 6 квітня.

Засідання проходять у трьох різних залах одночасно, на лаві підсудних не опиняються більше чотирьох обвинувачених за раз.

Під час засідання про подовження арешту обвинуваченим Богдану Головашу, Сергію Попову, Андрію Шевченку й Володимиру Терещенку чоловіки заявили, що не відповідатимуть на питання суду, які не стосуються установлення їхніх осіб.

"На подальші запитання відмовляюся відповідати відповідно до статті 17 Женевської конвенції", – заявив кожен із них. Незабаром після цього слухання закрили від публіки на прохання держобвинувачення.

Як повідомляв "Апостроф", 14 січня адвокат одного з полонених повідомив, що слідство просить Лефортовський суд Москви закрити від слухачів і ЗМІ судове засідання по продовженню терміну арешту українським морякам, захопленим у Керченської протоки.

Нагадаємо, у неділю, 25 листопада, група прикордонних кораблів Російської Федерації здійснила агресивні дії проти групи українських військових кораблів, що йшла з Одеси до Маріуполя, в складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь", а також рейдового буксира "Яни Капу".

Раніше в Росії заговорили про обмін взятих в полон українських моряків.

Детальніше про захоплення і перспективи звільнення полонених з Росії читайте в матеріалі "Апострофа": Війна за право: як повернути моряків додому.