RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​Суд на українськими моряками в РФ: стала відома доля ще чотирьох в'язнів Кремля

16 січня Лефортовський суд Москви продовжив термін утримання під вартою ще чотирьом українським морякам Віктору Безпальченко, Володимиру Варімезу, Владиславу Костишину, Володимиру Лісовому до 24 квітня 2019 року.

Про це повідомляє "Громадське".

Адвокати моряків клопотали про передачу справ до військового суду, підкреслюючи, що їх підзахисні є військовополоненими, проте суддя відхилила клопотання.

Слідчі ФСБ просили продовжити термін утримання під вартою морякам, вказуючи лише на ризик укриття підозрюваних від слідства.

Самі моряки повністю підтримали своїх адвокатів і не відповідали ні на які питання судді, які не стосуються їх імені та звання, посилаючись на Женевську конвенцію.

Попередньо суд задовольнив клопотання слідчого ФСБ про проведення засідання в закритому режимі. Адвокати заявили, що для цього не було підстав, адже у справі немає ніяких секретних документів.

15 січня Лефортовський суд Москви продовжив 20 українським морякам з 24 термін арешту до 24 і 26 квітня.

Як повідомляв "Апостроф", 14 січня адвокат одного з полонених повідомив, що слідство просить Лефортовський суд Москви закрити від слухачів і ЗМІ судове засідання по продовженню терміну арешту українським морякам, захопленим у Керченської протоки.

Нагадаємо, у неділю, 25 листопада, група прикордонних кораблів Російської Федерації здійснила агресивні дії проти групи українських військових кораблів, що йшла з Одеси до Маріуполя, в складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь", а також рейдового буксира "Яни Капу".

Раніше в Росії заговорили про обмін взятих в полон українських моряків.

Детальніше про захоплення і перспективи звільнення полонених з Росії читайте в матеріалі "Апострофа": Війна за право: як повернути моряків додому.