RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Вбивство Гандзюк: Мангер зробив в суді шокуючу заяву

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер заявив, що напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк нібито організував генерал СБУ Данило Доценко.

Про це повідомляє інформаційне агентство "Укрінформ".

"Я вважаю, що Данило Доценко організував напад на Катерину Гандзюк з метою дискредитації органів поліції", - заявив Мангер під час засідання суду щодо обрання йому запобіжного заходу.

За його словами, Гандзюк тісно співпрацювала з СБУ і була в підпорядкуванні генерала СБУ Доценко.

Крім цього, Мангер в черговий раз заявив, що оголошення йому підозри в замовленні вбивства Гандзюк є політичним рішенням, а матеріали справи не містять доказів його причетності до цього злочину.

"Ми з Катериною не перетиналися, а її повідомлення в інтернеті про мене були не більшими, ніж про будь-яких інших осіб, які перебувають на керівних посадах в Херсонській області", - зазначив голова Херсонської облради.

Він також заявив, що Доценко в особистій бесіді з ним неодноразово говорив про свою ненависть до партії "Батьківщина" і її лідера Юлії Тимошенко.

"Він говорив, що зробить все на території Херсонської області, щоб знищити "Батьківщину", - стверджує Мангер.

Також за його словами, генерал Доценко створив на території Херсонської області кілька кримінальних угруповань, які займалися вирубкою лісу, рекетом і здирництвом.

"Ці злочинні угруповання неодноразово затримувалися поліцією зі зброєю, але після втручання Доценко відпускалися. Це було причиною конфлікту між СБУ і Нацполіцією в Херсонській області. І цей конфлікт створив Данило Доценко", - заявив Мангер.

Він зазначив, що боїться за своє життя: "Живим я слідству не потрібен. Доказів не існує, а моє фізичне знищення дозволить знищити цю справу і придумати винного".

Відзначимо, що генерал-майор Данило Доценко з 22 серпня 2017 року є начальником Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України. До цього очолював Управління СБУ в Херсонській області.

Нагадаємо, 11 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Мангеру повідомлено про підозру в замовленні вбивства Катерини Гандзюк.

Як повідомляв "Апостроф", причиною вбивства на замовлення активістки Катерини Гандзюк могла стати особиста неприязнь голови облради Херсонської області Владислава Мангера.