RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Вбивство Гандзюк: суд прийняв рішення щодо головного фігуранта справи

Суд обрав запобіжний захід голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства активістки і радника мера Херсона Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє ресурс Insider.

Шевченківський районний суд Києва заарештував Мангера до 3 березня з правом внесення застави. Сума застави - 2 мільйони 497 тисяч гривень.

Після оголошення рішення суду адвокат Мангера Дмитро Ільченко заявив, що у його підзахисного немає таких коштів.

"У Мангера немає таких коштів. Ми будемо залучати позикові кошти. В тому числі я позичу Владиславу Мангеру. А також будемо звертатися до тих, хто обіцяв допомогти".

Мангера заарештували в залі суду і доставили в СІЗО.

Захист Мангера клопотав про обрання запобіжного заходу не пов'язаного з утриманням під вартою і апелював до того, що сам Мангер з'явився в суд і не буде нікуди втікати.

Прокуратура клопотала про обрання Мангеру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою до 3 березня без застави.

За твердженнями прокуратури, Мангер має будинок у Відні і може втекти, звинувачення стверджує, що якщо чиновник залишиться на волі, то може знищити докази причетності до вбивства активістки.

Попередньо в суді було досліджено близько 500 сторінок документів з клопотання прокуратури про арешт Мангера, зокрема - протоколи допиту підозрюваних, свідків, слідчих експериментів і висновки експертів і лікарів.

Нагадаємо, 11 лютого Генпрокуратура повідомила про підозру в організації вбивства головлі Херсонської облради Владиславу Мангер. Сам чиновник запевняє, що активістку не знав, але готовий співпрацювати зі слідством у повній мірі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Мангер заявив, що напад на Гандзюк нібито організував генерал СБУ Данило Доценко.