RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Конституційному суді відповіли Раді по Томосу

Конституційний суд вирішив, що питання про відкриття провадження у справі 47 народних депутатів про підтримку Томосу є політичним.

Про це повідомляє видання "Українська правда", посилаючись на постанову суду.

Конституційний суд відмовив у відкритті провадження у справі 47 народних депутатів - вони попросили КС визнати незаконною постанову Верховної Ради, яка підтримала звернення Петра Порошенко про надання автокефалії Української православної церкви.

Також в суді зазначили, що порушені в постанові питання "носять політичний характер і повинні вирішуватися в рамках компетенції і політичної доцільності відповідних органів державної влади".

У КС посилаються на рішення у справі щодо підвідомчості актів і заявляють, що порушені в постанові нардепів питання "не можуть бути предметом розгляду Конституційним судом, оскільки мають політичний, а не правовий характер".

"Зазначене свідчить про наявність підстав для відмови у відкритті конституційного провадження у справі згідно з пунктом 2 статті 62 Закону України "Про Конституційний суд України" - неналежність до повноважень Конституційного Суду України питань, порушених у конституційному поданні", - йдеться в постанові.

Як повідомляв "Апостроф", вже в кінці цього навчального року 11-класники вивчатимуть історію створення Православної Церкви України і надання Томосу про автокефалію.