RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Суд прийняв нове рішення по нардепу Дубневичу

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 7 листопада прийняла рішення відхилити скаргу адвоката нардепа Ярослава Дубневича, залишивши його під вартою до 31 грудня.

Про це повідомив у своєму телеграм-каналі екс-нардеп Сергій Лещенко.

Таким чином суд задовольнив скаргу голови ГПУ Руслана Рябошапки, який не погодився з рішенням нижчої інстанції, котра визначила Дубневичу заставу 100 млн гривень без арешту.

"В якості альтернативи Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду запропоновала Дубневичу внести заставу в розмірі 90 мільйонів гривень - суму, аналогічну нанесеній шкоді, як її визначило слідство в рамках розслідування", - повідомив Лещенко.

На сьогодні Дубневич заявив, що зібрав 50 млн гривень на заставу і більше у нього немає. Якщо завтра він не внесе всю суму (90 млн), то відправиться в СІЗО.

Нагадаємо, 31 жовтня Верховна Рада зняла з Ярослава Дубневича недоторканність і дала дозвіл на арешт. Політика підозрюють у розкраданні понад 93 мільйонів гривень на схемі з закупівель в "Укрзалізниці". 2 листопада Вищий Антикорупційний суд обрав Дубневичу запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 100 млн гривень.

Як повідомляв "Апостроф", після решеніч суду Дубневич заявив, що, якщо я не знайде кошти, то доведеться сидіти в СІЗО .