RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Розслідування замаху на Соболєва необхідно повернути в правове поле - суддя Ємельянов

Суддя Вищого господарського суду України Артур Ємельянов вважає, що розслідування замаху на депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва необхідно повернути в правове поле і припинити спроби тиску на слідство.

Про це він заявив в коментарі Українським Новинам.

"Замах на депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва має вестися правоохоронними органами, а деяким українським ЗМІ пора припинити спроби піднімати свій скандальний рейтинг на людських трагедіях", - заявив суддя Вищого господарського суду України Артур Ємельянов.

Напередодні в ЗМІ з'явилася інформація, що замовники замаху вже знайдені і поліція готова їх затримати. Сам Соболєв озвучив ряд прізвищ, акцентуючи, що поки не має до цих людей претензій і не готовий їх звинувачувати в чому-небудь. Однак це трактується ЗМІ як пряме звинувачення з його боку, а деякі журналісти взагалі говорять про "підозрюваних".

"Сподіваюся, що юристи вже порекомендували Соболєву написати заяву в поліцію, якщо у нього є якісь підозри. Це дозволить оформити процесуально слова потерпілого. Інші публічні заяви або припущення про можливих замовників цього жахливого злочину можуть бути розцінені як тиск на слідство", - підкреслив Ємельянов.

Суддя також додав, що готовий пройти перевірку на поліграфі для підтвердження своєї непричетності до замаху.