RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

НАБУ знову оголосило в розшук скандального суддю Вовка

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук голову Окружного адміністративного суду Павла Вовка, якому 17 липня було пред'явлено підозру.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Відзначається, що таке рішення було прийнято в зв'язку з систематичним ігноруванням Павлом Вовком повісток від органу досудового розслідування і слідчого судді, а також неявкою для участі в допиті і інших процесуальних дій.

За даними НАБУ, Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваного в кримінальному провадженні за фактом створення головою Окружного адміністративного суду м.Києва злочинної організації з метою захоплення державної влади, перешкоджання діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Також йдеться про втручання в діяльність державних діячів - членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, участі у цій злочинній організації суддів Окружного адміністративного суду Києва та інших осіб, прийняття пропозиції і одержання неправомірної вигоди Головою державної судової адміністрації України.

Нагадаємо, в серпні НАБУ оголосило в розшук сімох фігурантів справи про захоплення влади керівництвом Окружного адміністративного суду Києва. Серед них був і голова ОАСК Вовк.

Як повідомляв "Апостроф", 1 вересня, Вища рада правосуддя розглянула клопотання Генерального прокурора Ірини Венедиктової про тимчасове відсторонення Павла Вовка та повернула її позивачу без розгляду. Таким чином Вовк не отримав статус підозрюваного і зміг продовжувати працювати на посаді, яку він займає.