RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Верховний суд взявся за позов Медведчука щодо санкцій: стало відомо про важливий поворот

У середу, 26 травня, у Верховному суді почалося засідання з розгляду позову Віктора Медведчука, в якому він намагається оскаржити указ президента України Володимира Зеленського про введення проти нього санкцій.

Про це повідомили в Telegram-каналі "Політика країни".

Засідання почалося із заяви про самовідвід одним із суддів. Це обумовлено тим, що в матеріалах справи, яке розглядатимуть судді Верховного суду, є дані під грифом секретно. У даного судді немає відповідного доступу до такої інформації.

Колегія суддів вийшла до нарадчої кімнати для розгляду заяви про самовідвід і через деякий час заявила про його задоволення.

Таким чином засідання Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду відновиться після нового авторозподілу суддів. Дата продовження розгляду позову поки невідома.

Адвокат Віктора Медведчука в цьому судовому процесі Валентин Рибін вважає самовідвід судді неповажною причиною для перенесення засідання з приводу цього позову.

Як повідомляв "Апостроф", генеральний прокурор Ірина Венедиктова підписала підозру про зраду народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.