RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Суди визнали поширену стосовно ексрадника заступника голови ОПУ Слюсарєва інформацію неправдивою

Ексрадник першого заступника голови ОП Вадим Слюсарєв, який є координатором діяльності Харківської обласної партійної організації "Слуг народу", виграв кілька судових спорів про захист честі, гідності та ділової репутації.

Про це свідчать рішення, доступні в судовому Реєстрі, повідомляє "Апостроф".

Згідно з рішенням Харківського райсуду від 13 серпня 2020 року, Слюсарєв виграв судовий розгляд проти блогера Романа Доніка. Останній публічно звинувачував Слюсарєва в "злочинних зв'язках з "регіоналами", "неправомірному призначенні та підвищенні по службі", а також в "співробітництві з російськими спецслужбами". Суд визнав такі заяви Доніка наклепом, зобов'язавши відповідача спростувати їх в установленому порядку. Донік і портал site.ua, де він публікувався, рішення суду виконали, опублікувавши спростування. Крім того, суд стягнув з відповідачів на користь Слюсарєва компенсацію в розмірі 25 тис. грн.

Ще одне рішення за позовом Слюсарєва проти активіста "Автомайдану" Дмитра Карпа і телеканалу АТР виніс Дарницький райсуд Києва. Суддя визнав наклепом інформацію Карпа, що Слюсарєв, нібито "пов'язаний з Партією регіонів" і "сприяв незаконному переміщенню паливних матеріалів через українсько-російський кордон". Крім того, суд прийшов до висновку, що звинувачення на адресу Слюсарєва щодо нібито його участі "у з'їзді депутатів ВРУ АР Крим" "на противагу Помаранчевої революції" - не обґрунтовані. Відповідна інформація визнана брехнею, як і та, що Слюсарєв "отримав квартиру в Луганську особисто від Єфремова". Згідно з текстом рішення суду, у Карпа було 10 днів, для того, щоб спростувати їм сказане.

Крім цього, в Оболонському райсуді столиці наразі розглядається позов Слюсарєва проти одного з авторів порталу "ОРД" Сергія Ніконова. А в Дарницькому районному суді - проти головного редактора "Цензор.нет" Юрія Бутусова. У позові, серед іншого, мова про те, що журналісти поширювали наклеп, заявляючи, зокрема, про нібито незаконне з боку Слюсарєва відвідування Криму і його планів "переїхати на півострів".

Слюсарєв став об'єктом дискредитації для певного пулу "блогерів-активістів" в період парламентських виборів, коли координував роботу СН в харківському регіоні. Спроби його подальшої критики, за даними ряду ЗМІ, були пов'язані безпосередньо з майбутніми виборами в Харкові.