RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Суд у Гаазі у справі про катастрофу MH17: чому Росія вирішила взяти участь у процесі

Юрист-міжнародник Борис Бабін пояснив, чому Росія бере участь у суді у Гаазі у справі про катастрофу MH17, яка сталася у 2014 році.

Про це він сказав в коментарі "Апострофу".

За словами Бабіна, російське керівництво привселюдно заперечує свою причетність до загибелі малайзійського Боїнга. Кремль заблокував міжнародний судовий процес у рамках ООН, але у випадку із судом у Гаазі російській владі довелося (нехай і в завуальованій формі) брати участь у процесі.

"В одного обвинуваченого є адвокати, в інших - ні. Не виключаю, що таку тактику спеціально було обрано російською владою. Раніше росіяни демонстративно ігнорували окремі міжнародні розгляди, що згодом вилазило Кремлю боком. Цього разу вони погодилися брати участь у процесі, щоб мати доступ до матеріалів і хоч якось впливати на проходження слухань. У Кремлі розуміють, що просто мовчати у цій справі – вкрай невигідно", – заявив юрист-міжнародник Борис Бабін.

Нагадаємо, катастрофа Boeing 777 малайзійської авіакомпанії сталася 17 липня 2014 року о 16.20 за місцевим часом. Пасажирський лайнер, який здійснював рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, вразила військова ракета. Ніхто із 298 людей на борту літака не вижив. Досі ніхто не взяв на себе відповідальність за катастрофу "Боїнга-777" на сході України.

Читайте більше: Справа МН17: коли Гаага дістанеться Кремля