RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

ЗМІ розповіли про спробу скандального чиновника пройти в Раду від "Слуги народу"

У Білій Церкві Київської області на вибори від партії "Слуга народу" має намір балотуватися колишній член партії УДАР Микола Бабенко, який раніше був депутатом Київради і з 2014 по 2015 очолював Київоблрада.

Про це повідомляє видання "Антикор".

У виданні розповіли про найгучніші скандали, пов'язані з Бабенко.

"Варто було Бабенко стати головою облради, бізнес його друзів почав масово вигравати мільйонні тендери. Група компаній "Укртепло" фактично окупувала теплопостачання в області через півроку після того, як до влади прийшов Бабенко. Журналісти провели розслідування і розкрили частину корупційних схем. Але це не завадило екс-депутату знову лізти в крісло, на цей раз - народного депутата", - наголошується в матеріалі.

Також журналісти розповіли про його політичній шлях, зокрема, про те, що Бабенко завжди приєднувався до найбільш рейтингових партій.

"У Білій Церкві Бабенко балотувався на минулих парламентських виборах від БПП. Членом УДАРу Бабенко став, коли президентські рейтинги Віталія Кличка були на висоті, потім перейшов до президентської партії Порошенко. У жовтні 2018 політик дав інтерв'ю порталу "Моя Київщина", де говорив, що не знає, з ким піти на вибори. Потім він увійшов в команду Зе", - констатує видання.

За відомостями преси, про діяльність нового члена Зе-команди вже проінформовані місцеві активісти та ветерани АТО, яким доводилося мати з ним справу.

"Раніше Бабенко досить винахідливо боровся з конкурентами. Наприклад, підклав свиню громадському активісту Ігорю Коче, розмістивши від його імені величезний білборд проти мера Білої Церкви в день тиші. Проти висунення Бабенко виступає навіть об'єднання ветеранів АТО. Але яке це має значення, коли у кандидата достатньо коштів", - додає автор.

Згідно з відомостями джерел в УДАРі, Бабенко вже досить давно має амбіції стати депутатом Верховної Ради.

"Бабенко ніколи не діяв, як "невеликий" політик, і під час керування облрадою неодноразово довів - йому не потрібні проблеми бабусь, бюджетників і інвалідів Київської області. Тим більше, він уже проривався в ВР ... Там він буде себе почувати набагато комфортніше", - зазначали джерела.