RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Популяризатори УПА розкрили подробиці кампанії

Ініціатори кампанії про популяризацію діяльності УПА розповіли про те, як будуватиметься робота.

Екс-міністр освіти Сергій Квіт у коментарі "Апострофу" розповів, що проведення всеукраїнської кампанії "Відповідь нескореного народу" необхідне для того, щоб донести самим українцям правду про діяльність УПА.

"Певна необізнаність дійсно є. Одна справа це Київ чи Західна Україна, а інша справа це наші регіони, де завжди домінувала радянська пропаганда", - пояснив Квіт.

Друге завдання кампанії - розвінчати старі радянські і нові російські міфи про повстанської армії. Інформкампанія розділиться на два етапи. На першому етапі буде поширена інформація про боротьбу УПА з фашистською Німеччиною. Для цього в Інституті нацпам'яті к 8 травня презентують виставку, на якій історія про діяльність УПА буде подана в контексті європейських антинацистських рухів Польщі, Франції, Югославії. На другому етапі в Інституті розкажуть про опір УПА комуністичному режиму і відкриють ще одну виставку, присвячену боротьбі з радянською владою воїнів УПА і народів Балтії та Східної Європи.

Крім того, протягом усього 2017 року видаватися науково-популярні публікації про повстанців, пройде міжнародна конференція і навіть відбудеться всеукраїнський кінофестиваль.

Але тільки лише історичними івентами справа не обмежиться. В Інституті нацпам'яті сподіваються внести зміни і до законів України. Так, Володимир В'ятрович пропонує переписати закон "Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні" та внести до парламенту новий законопроект.

Детальніше про те, навіщо затіяли піар-кампанію УПА і яких результатів слід чекати, читайте в матеріалі "Апострофа"