RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Слідом за Харківській ОДА флешмоб на підтримку безвіза підтримали ряд інших облцентрів

В обласних центрах України вивішують гігантські прапори Євросоюзу на підтримку безвізового режиму, повідомляє РБК-Україна.

Перший прапор ЄС на будівлі ОДА з'явився в Харкові ще 10 травня, напередодні ухвалення остаточного рішення про надання Україні безвізового режиму. Тоді про це повідомила голова Харківської ОДА Юлія Світлична. Також вона закликала інші області підтримати флеш-моб.

«Віримо, що Рада ЄС остаточно затвердить безвізовий режим для громадян України. Це перший, але дуже важливий крок до інтеграції України в Європейський Союз», - зазначила Світлична.

Вже 11 травня гігантський прапор ЄС з'явився в Житомирі на будівлі Утосу в центрі міста. Там планують навіть зафіксувати рекорд України – прапор повинен стати найбільшим прапором ЄС в країні – 454 кв. м.

Після прийняття рішення про безвіз, прапори України і ЄС з'явився на будівлі Київської ОДА. Сьогодні також планують підняти прапор Євросоюзу на самому високому флагштоку Запоріжжя – на острові Хортиця.

В Ужгороді, Рівному та Херсоні рішення про безвіз відзначать урочистим підняттям прапорів ЄС.

Сьогодні, 11 травня, Рада міністрів затвердив рішення про надання безвізового режиму для України. Наступного тижня рішення повинно бути опубліковано в офіційному віснику Євросоюзу, а 17 травня пройде церемонія офіційного підписання документу в Європарламенті.