RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Гройсмана закликали погодити створення в Сумській області 6 госпітальних округів

Лікарі Сумської області закликають прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана підтримати план створення шести госпітальних округів в регіоні.

Відповідне звернення було ініційоване на круглому столі з питань розвитку медичного обслуговування народним депутатом Андрієм Деркачем, пише Обозреватель.

За словами нардепа, на Сумщині має бути створено 6, а не 4 госпітальні округи.

"В нашій області має бути створено 6 округів. Якщо не буде Глухівського та Роменського округів, як пропонують окремі представники місцевої влади, то значна частина людей лишиться без будь-якої медичної допомоги. Від найвіддаленішого населеного пункту до лікарні буде 100 кілометрів. Цю відстань ніяк не подолати за 60 хвилин", - зазначив Деркач.

Депутат переконаний, що в області повинні бути створені Сумський, Глухівський, Конотопський, Охтирський, Роменський та Шосткінський госпітальні округи.

"Я буду відстоювати на рівні центральної влади створення саме 6, а не 4 округів", - заявив Деркач.

Звернення до Гройсмана підтримали усі учасники круглого столу. До ініціативи Андрія Деркача приєднався також і міський голова Глухова Мішель Терещенко.

Як відомо, госпітальний округ передбачає функціональне об’єднання закладів охорони здоров’я, що забезпечує надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги населенню такої території. До складу госпітального округу повинно входити не менше однієї багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування першого та/або другого рівня та інші заклади охорони здоров’я.