RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Тимчук розкрив подробиці дій ЗСУ з деокупації Донбасу

Народний депутат України, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук розкрив кроки українських військових, спрямовані на деоккпуацию Донбасу.

Про це він повідомив у своїй колонці на "Апострофі".

"Ми використовуємо цю ситуацію для примусу російсько-терористичних військ до виконання Мінських домовленостей", - каже Тимчук відзначаючи, що ЗСУ захоплюють лише ті території, які за Мінськими угодами повинні перебувати під контролем України. Тим самим військові не порушують домовленості, але змушують противника їх виконувати.

"Таким чином, противник відсувається за лінію розмежування, яка визначена протоколами до Мінська-2. ЗСУ не перетинають цю лінію", - каже нардеп.

Також Тимчук розповів, що за наявною інформацією, у супротивника є великі проблеми з особовим складом і комплектацією підрозділів, що змушує їх відступати. У відповідь на звинувачення з боку російського командування вони відповідають, що люди не можуть виконувати завдання через втому.

Повний текст колонки Дмитра Тимчука "На Донбасі ненавидять Росію, але Україні від цього не легше" читайте на "Апострофі".