RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Стало відомо про небезпеку масштабного провалу землі під Трускавцем

Масштабний провал землі, що утворився в селі Модричі Львівської області в ніч на 30 вересня, може привести до того, що автодорога Дрогобич-Трускавець опиниться під землею.

Про це повідомляє сайт "Джерела Трускавця".

Повідомляється, що інцидент пов'язаний з колишнім держпідприємством "Полімінерал", в недіючих соляних шахтах якого відбуваються обвали. При цьому порожні шахти затоплюються водою, що може призвести до техногенної катастрофи.

Заступник мера Трускавця Олексій Балицький, який раніше очолював департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА, в коментарі журналістам висловив упевненість, що провал збільшуватися не буде і він не загрожує мінеральним водам курорту. При цьому чиновник не виключає, що автотрасі може загрожувати руйнування.

Також повідомляється, що в результаті інциденту в прірву потрапили дві електроопори. Це призвело до пошкодження лінії електропередач Стебник-Трускавець і місто-курорт залишилося на одній лінії живлення.

Нагадаємо, 30 вересня в Державній службі з надзвичайних ситуацій Львівської області повідомили, що в області зафіксовано незначний землетрус. Також стало відомо про великий обвал карстової породи під Трускавцем. Мер Трускавця заявив, що подія не представляє небезпеки для курортного міста і його мінеральних родовищ.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилося фото величезної прірви в селі Модричі з повітря.