RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Населення не знало, що відбувається: стало відомо, як "переворот" у Луганську шокував жителів Донбасу

Більшість жителів окупованого Донбасу не знали про події в Луганську та переворот серед ватажків терористів через відключення телебачення і блокування роботи місцевих видань.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповіла блогер з Луганської області Олена Степова.

У прикордонних населених пунктах люди регулярно бачили велику кількість російських військових, які прямували в бік Луганська.

"Люди думали, що почався наступ. Тим більше, що з Луганська потягнулася колона цивільного транспорту на кордоні. Виїжджали багато простих людей з Луганська, чиновники виїжджали. Була дуже велика черга на кордоні. Тому у жителів віддалених від епіцентру подій населених пунктів і склалося враження, що в Луганську почалися якісь бойові дії. Адже їдуть військові колони, а цивільні тікають", - зазначила Степова.

У селищах, які знаходяться далі від кордону з РФ, жителі навіть не здогадувалися про те, що відбувається, а сам переворот став для них несподіванкою.

"Настільки великою, що народ не відразу зміг навіть свою думку з цього приводу сформувати. Ніхто нічого не розумів. Інтернет був забитий питаннями. Люди намагалися додзвонитися, але сильні снігопади призвели до обривів ліній електропередачі, тому не у всіх населених пунктах навіть світло було, не кажучи вже про інтернет", - резюмує Степова.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Донецьк і Луганськ хочуть зробити однієї "країною", ходять гучні чутки про нових керівників.