RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Готуються до повернення в Україну, але не розуміють відповідальності за "Путін, введи": журналіст про настрої в Луганську

Жителі підконтрольної бойовикам "ЛНР" частини Луганської області впевнені, що повернення в Україну неминуче і при цьому не відчувають своєї відповідальності за розпалювання війни.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповіла блогер і письменниця з Луганської області Олена Степова.

"Зараз, попри те, що вони говорять (на окупованій Луганщині, - "Апостроф") наче про об'єднання з Росією, з ДНР, все більше зростає загальна впевненість в тому, що повернення в Україну неминуче. І вони це обговорюють досить рівно. У розмовах про такий результат уже майже не звучить негатив, там більше наголос на питаннях безкарності, на ухваленні відповідних законів", - говорить Степова, додаючи, що при цьому люди продовжують вірити в міфи про нібито звірства українських військових.

За її словами, луганчани швидше сприймають ситуацію з поверненням України як перемогу.

"І поки що ситуація з поверненням України для них виглядає більше як перемога над Україною. Тобто люди там не розуміють власної відповідальності за свою ж аморфність, люди не розуміють відповідальності за "Путін, введи!". Вони чекають більшої відповідальності зі сторони України перед ними. І це лякає", - зазначає блогер.

Також Степова вказала на цікаву тенденцію, коли люди під час обговорення в соціальних мережах спочатку скаржаться на зубожіння і безгрошів'я і тут же пишуть, що готові рік сидіти без зарплати, "аби без "бандер".

"Одна і та ж людина, жіночка з Ровеньків, молодша від мене пише: "Ми голодуємо, голодне запаморочення у шахтарів, дітей нема чим годувати, все погано, все пропало". І тут же під опитуванням: "Тю, 1990-ті пережили, все пережили, тому все у нас буде добре. Хай Україна замерзне, ми будемо на сухарях жити, аби без "бандер". Я скріни роблю, щоб порівнювати. І бачу, що повний абсурд у них в головах. І я не знаю, якими впливами можна пояснити те, що з людьми таке робиться", - розповідає Степова.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі" - У Луганську впевнені, що повернуться в Україну, а Плотницького оголосили шпигуном Києва.