RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Києві зафіксовано спалах небезпечної хвороби: всі подробиці

Станом на 9 січня в Києві зареєстровано 54 випадки кору, з них 43 випадки серед дітей.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці Головного управління Госпродпотребслужби в Києві в соціальній мережі Facebook.

"За попередніми даними майже всі хворі були не щеплені проти кору, через відмову. Хворіють діти різних вікових груп. Серед дітей дошкільних навчальних закладів зареєстровано 11 випадків, серед школярів 21 випадок. Також зареєстровано 1 випадок у вчителя початкової школи", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що 20 хворих з 22 по 30 грудня відвідували цирк "Кобзов", серед працівників якого зареєстрований випадок кору. На даний момент проводиться розслідування щодо цирку.

Кір - гостре інфекційне вірусне захворювання з високим рівнем сприйнятливості, яке характеризується високою температурою (до 40,5 ° C), запаленням слизових оболонок порожнини рота і верхніх дихальних шляхів, кон'юнктивітом і характерною плямисто-папульозним висипом шкірних покривів, загальною інтоксикацією.

Якщо ви виявили у себе або у вашої дитини один з цих симптомів, терміново зверніться до лікаря!

Як повідомляв "Апостроф", в селі Виноградівка Одеської області двадцять дітей захворіли на кір через відмову від вакцинації.