RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Україна має кілька сценаріїв повернення Донбасу: зроблено гучну заяву

Генеральний штаб Збройних сил України розглядає кілька можливих варіантів повернення окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Про це у своїй колонці на "Апострофі" пише нардеп, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"А військовий сценарій повернення територій зараз не розглядається. Наскільки я знаю, у Генеральному штабі є різні варіанти проведення операції, але який з них буде застосований і чи взагалі буде застосований – це вже рішення вищого військово-політичного керівництва України", - зазначає він.

При цьому Тимчук каже, що операція на Донбасі буде повністю змінена. Керівництво операцією перейде від СБУ до військових. На думку нардепа, таке переформатування варто було проводити раніше. Адже операція з самого початку була більше ознак військової.

"Зараз, із ухваленням цього закону, зникає ця проблема. Генштаб за вказівкою президента як Верховного головнокомандувача розробляє відповідні підзаконні нормативні акти, які стосуються переформатування штабу, проведення операції з урахуванням якраз нового підпорядкування. Це те, що стосується змін у військовому плані", - пояснює Тимчук .

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - ДНР-ЛНР зникнуть за кілька місяців, але за однієї умови.