RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Джерело розповіло, як люди Порошенка саботують прийняття важливого документа

У комітеті з питань правової політики і правосуддя не поспішають розглядати законопроект про новий Виборчий кодекс, який в першому читанні Верховна Рада ухвалила ще восени минулого року.

Джерело "Апострофа" зазначає, що це не випадковість, а саботування процесу комітетом, який знаходиться під керівництвом близького до президента Петра Порошенка нардепа Руслана Князевича.

"По суті робоча група, яка вже була створена, ще навіть не починала роботу над документом. Все це відбувається чисто номінально. І зараз багато чого буде залежати від Парубія, наскільки він зможе довести справу до кінця", - повідомило "Апострофу" джерело, знайоме з процесом.

При цьому в коментарях "Апострофу" один з авторів документа нардеп Олександр Черненко розповів, що розгляд законопроекту також затягується через велику кількість поправок, які внесли нардепи.

"Багато Правок. Практично немає статті, до якої б не було запропоновано правки. Майже до кожної теми, починаючи від загальних положень про права виборців і закінчуючи вже формуванням комісій", - розповів парламентарій.

У число правок увійшли заборона розміщення платної політичної реклами на телебаченні, радіо та носіях зовнішньої реклами, заборона передвиборної агітації шляхом прямого або непрямого підкупу – грішми, продуктами і так далі.

Нагадаємо, що проект №3112 об'єднує закон про вибори народних депутатів, місцеві вибори, президентські вибори, Центральну виборчу комісію, єдиний державний реєстр виборців і передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з голосуванням за відкритими списками. Одне з основних нововведень – повне скасування мажоритарної системи.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Порятунок Порошенка на виборах виявилося під загрозою: попереду серйозна битва.