RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Під Житомиром депутат нахабно обдурив дітей з "подарованими" ноутбуками: опубліковано відео

Депутат Житомирської обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Ілля Смичок обдурив дітей з села Андріївка Черняхівського району, "подарувавши" їм ноутбуки.

Про це дізналися у виданні Житомир.life.

Відзначається, що в березні 2018 року до сільради Андріївки прийшов Смичок і поцікавився, чи не потрібно чимось допомогти населеному пункту. Дізнавшись, що Андріївській ЗОШ I-III ступенів не вистачає персональних комп'ютерів, вже через тиждень політик привіз п'ять ноутбуків і вручив їх дітям під об'єктивами фотокамер.

Спочатку з'ясувалося, що на комп'ютерах не було встановлено програмне забезпечення, у той час як освітні установи можуть використовувати тільки дороге ліцензоване ПЗ. Через деякий час до сільського голови прийшов і підприємець, який поцікавився, коли Андріївська сільрада збирається заплатити 40 тисяч гривень за ноутбуки.

"Приїжджає до мене директор магазину і питає, хто буде платити за ці ноутбуки, і привіз мені договір, в якому платником є Андріївська сільська рада. Я йому на це відповів: "Так як я з вами ніяких договорів не укладав, то і платити нічого не буду". І навіть якщо у нас і є кошти, то ми точно не розраховували в цьому році купувати ноутбуки. У нас є й інші проблеми в селі", - розповів про інцидент сільський голова Олександр Гудемчук.

Поки не було встановлено, як Смичок зміг отримати ноутбуки, вказавши платником в договорі сільраду.

У мережі різко негативно відреагували на вчинок депутата. Так, журналіст Василь Крутчак написав: "Ну ось, як можна бути таким кінченим?".

"Хоч не крадені?", "Геніально...", "Ось воно як, по-радикальному", - додали в мережі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше два депутата від Радикальної партії влаштували серйозну бійку в прямому ефірі українського телеканалу.