RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Обласна митниця повинна існувати як юридична особа в кожному регіоні - Пудрик

Об'єднання митних структур в Україні може привести до зриву реформи у відповідних органах і колапсу в митній системі, в той же час існування митних органів як окремих юридичних осіб в кожному регіоні забезпечить продовження якісних змін.

Таку думку висловив виконуючий обов'язки проектора по інфраструктурі Державного університету фіскальної служби України - експерт митного права Денис Пудрик, коментуючи "Апострофу" постанову КМУ №858 від 02.11.2019 року, яка передбачає переформатування структури української митної служби.

Дана постанова запускає процес об'єднання обласних управлінь в регіональні.

"В Україні ніколи не підтримувалася ініціатива зменшення кількості обласних управлінь СБУ, МВС, МНС або обласних податкових адміністрацій, тоді як митні структури час від часу хочуть об'єднати, що може привести до зриву митної реформи, а також колапсу всієї митної системи України", - заявив він.

"Митниця повинна бути представлена в кожній області України як окрема юридична особа, оскільки нинішня державна система не зможе повноцінно функціонувати, об'єднавши митниці і не "чіпаючи" інші правоохоронні органи. Пропаде комунікація і взаємодія", - вважає експерт.

На його думку, подібні ініціативи ставлять під сумнів ефективне проведення митної реформи в Україні і можуть стати серйозною помилкою діючої влади.