RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Гроші в трубу: ЗМІ розповіли про скандал з будуванням каналізації в селі Фонтанка під Одесою

Село Фонтанка під Одесою відчуває проблеми з каналізацією - вона "підведена" до села, але фактично не функціонує.

Про це повідомляють "Известия".

Ситуація породжує серйозні незручності - в селі високо знаходяться грунтові води, люди змушені зливати відходи життєдіяльності в негерметичні вигрібні ями. Стоки потрапляють у ґрунтові води і підвищують їх рівень. Через це у жителів Фонтанки в підвалах стоїть вода.

Кілька років тому сільрада Фонтанки прийняла рішення про будівництво каналізаційної мережі в населеному пункті. Група компаній "Рів'єра Девелопмент" запропонувала розробити проект і подарувати його селу за символічну 1 грн. При прийомці сільська рада підтвердила, що проект був розроблений відповідно до вимог і на підставі документів, а також вихідних даних, які надала Фонтанська сільрада.

Однак потім в тендері на будівництво каналізації переміг підрядник, який пов'язаний з депутатом Одеської обласної ради Віталієм Саутенковим і не має досвіду проведення та виконання таких робіт. Пізніше виявилося, що він не може виробляти такі складні роботи і завищив їх вартість. В результаті, роботи зупинилися.

За інформацією видання, "Рів'єра Девелопмент" не хотіла вносити зміни в проект і збільшувати штучно його вартість. Під тиском права на проект були передані підряднику, і він самостійно вніс зміни, які завищують вартість робіт. В результаті проект не може пройти експертизу.

Депутат Лиманської райради Дмитро Ковбасюк заявив, що цей скандал - не перша претензія до глави сільради Мішиной, оскільки подібна історія спостерігалася навколо будівництва стадіону.

"Спільними зусиллями нам вдалося з'ясувати, що сума на будівництво була перевищена на 10,6 млн грн. Нашій команді вдалося присікти розтрату бюджету Фонтанки. Тепер ми будемо далі спостерігати за виправданнями, які буде давати сільрада", - заявив він.

За його словами, це не перша претензія до Наталії Мішиної, главі Фонтанської сільської ради, адже раніше вона влаштовувала "імператорську карнавальну ходу, а сама вбралася в костюм російської імператриці". За інформацією ЗМІ, інцидент стався на спеціальній вечірці для чиновників, де Мішина постала в образі Катерини II, а інші учасники в ролі її "придворних".