RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Святослав Олійник, проваливши роботу на "Слугу народу", намагається піти до Тимошенко - ЗМІ

Після провалу на місцевих виборах в Дніпрі та області, а також на тлі кримінальної справи, відновленої НАБУ проти глави Дніпропетровської облради Святослава Олійника, він шукає варіанти відступу, найбільш очевидним з яких називається "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Про це пише "Дніпро Час".

Як пише видання, Олійник "провалив вибори в Дніпрі, дозволивши Філатову набрати 80% у другому турі. Також він не зміг завести до міськради потрібну кількість "Слуг народу". До того ж, в обласній раді він позбувся більшості і не може зібрати коаліцію. Сесію, призначену на 3 грудня, він сам же і скасував".

"Рятуючи політичну кар'єру, що розвалюється на частини, замішаний в корупційних скандалах глава Дніпропетровської облради Святослав Олійник має намір покинути партію "Слуга Народу" та переметнутися до "Батьківщини", - пише видання.

Видання нагадує про корупційні скандали, в яких замішаний глава облради. За даними Telegram-каналу Леґітимний, НАБУ вирішило згадати справу про недостовірну інформацію в декларації Олійника. Джерела пов'язують це з наміром "притиснути" Олійника в рамках боротьби з Коломойським, соратником якого його називають журналісти.

"Все це відбувається на тлі корупційних скандалів Олійника, а також зниження рейтингу губернатора Дніпропетровської області Бондаренка (перемог в області не так багато). Ходить інформація, що Олійник, розуміючи, що в правлячій партії у нього зараз "слизька ситуація", почав готувати запасний варіант з відходом до Юлії Тимошенко, народним депутатом від якої Олійник був кілька років тому", - пише видання.

Нещодавно повідомлялося про велику кількість нерухомості та комерційні компанії, які оформлені на цивільну дружину Олійника, Ірину Гуназу, в Україні та Словаччині. ДФС вже відкрила дві кримінальні справи за ухилення від сплати податків і відмивання коштів.