RU  UA

Хто буде мером Харкова - експерт назвав імена головних претендентів

Боротьбу за посаду мера Харкова будуть вести декілька чиновників. Утім, багато чого будуть вирішувати місцеві бізнес-еліти.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив політичний експерт Андрій Дацюк.

"Я думаю, Терехов буде вести боротьбу. Він секретар, зараз виконує обов’язки мера. До речі, він балотувався ще колись до Верховної Ради України по блоку "Наша Україна". Пан Добкін може поборотися – християнський соціаліст. Він знявся із цьогорічних виборів, але це було технічне зняття. Ми ж бачили, що в Кернеса було 60%. Вони могли б розбивати електорат таким чином. Блок Кернеса паралельно йшов до міськради, а в Добкіна – "Християнські соціалісти". Я думаю, це був технічний момент. Добкін прекрасно розумів, що не проходить, тому знявся на підтримку пана Кернеса", - розповів Дацюк.

Крім того, вступити у боротьбу за мерське крісло може й Фельдман, але вирішувати все будуть бізнес-еліти Харкова.

"Фельдман може поборотися, але багато що буде вирішуватися саме бізнес-елітами Харкова. Вони присутні в Харківській міській раді. Це не просто вибір громадян – так громадяни вирішили. Все буде залежати від того, хто дасть інформаційні, організаційні та фінансові ресурси на проведення чергового етапу виборів", - додав експерт.