RU  UA

У Харкові прощаються з Кернесом: нові подробиці і відео

У Харкові прощаються з багаторічним мером міста Геннадієм Кернесом. О 7 ранку міського голову відспівали у Благовіщенському соборі. Зараз триває церемонія прощання у фойє Театру опери і балету.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

На прощання з Геннадієм Кернесом прийшло дуже багато людей. Черга до Оперного театру починається від Майдану Свободи.

Пересічні харків'яни несуть квіти, багато хто виходить із будівлі театру в сльозах. На прощання із Кернесом приїхали і впізнавані особи. Зокрема, на церемонію прибули мер Києва Віталій Кличко, очільник Дніпра Борис Філатов та міський голова Одеси Геннадій Труханов. З журналістами вони спілкувалися недовго, утім усі висловили свої співчуття родині Геннадія Кернеса.

Також із мером Харкова прощалися і представники місцевих еліт. Це і екс-голова Харківської облради Сергій Чернов, і начальники всіх департаментів міської ради.

Церемонія прощання із Кернесом в Оперному театрі закінчиться о 13 годині. Немає гарантій, що попрощатися із мером Харкова встигнуть усі бажаючі. У 13:30 Кернеса мають поховати на міському цвинтарі на Алеї почесних харків'ян. Весь захід проходить під наглядом поліції. Порядок охороняють біля 400 поліцейських.

Утім, не обійшлося без скандалів. Напередодні на репетиції церемонії прощання були помічені курсанти одного з військових ВНЗ Харкова. Після розголосу в соцмережах говорили про те, що караул на прощанні з мером не потрібен. Власне, навчальний заклад відмовився від участі у цьому заході.