RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Регіонам потрібні проекти, що створять нові робочі місця - Олексій Чернишов

Держава має створити умови для розвитку усіх регіонів України і не допускати відтік українців за кордон.

Про це, виступаючи на Форумі "Україна 30. Інфраструктура", сказав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

За його словами, наразі в Україні 10 з 24 областей мають рівень валового регіонального продукту на душу населення нижчий за 75% від середнього по країні.

Така регіональна диспропорція означає, що в цих областях мешканці мають менше умов для розвитку і самореалізації, ніж в інших регіонах України. Як наслідок, українці змушені покидати свої домівки та їхати закордон, аби прокормити сім’ю.

"Ми вже змушені констатувати, що в деяких регіонах України чисельність населення становить менше мільйона українців – це Кіровоградська, Чернівецька, Чернігівська області. До цього показника також наближаються Волинська, Сумська, Тернопільська, Херсонськаобласті. І це дуже тривожна ситуація, яка потребує рішучих та активних дій", – наголошує Олексій Чернишов.

Виправити ситуацію мають проєкти економічного розвитку регіонів, які в цьому році вперше увійшли до Програми "Велике будівництво". Йдеться про 40 проєктів, що будуть реалізовуватися по всій території України. Це створення туристичної інфраструктури, інноваційно-технологічних парків, центрів креативної економіки, індустріальних парків, інфраструктурних проєктів.

Головна ціль проєктів економічного розвитку – створити всі умови, аби гроші та робота залишалися в регіонах. А люди мали достатньо можливостей для професійного розвитку та самореалізації у себе вдома.

"Тема розвитку інфраструктури в регіонах для мене особливо важлива і близька, – говорить Олексій Чернишов. – Тому і моїм особистим фокусом уваги, і одним з пріоритетів Міністерства розвитку громад та територій була й залишається реалізація наймасштабнішої інфраструктурної Програми "Велике будівництво".